Loop geen vergoeding mis

Tandarts vergoeding

Loop geen vergoeding mis

Aanvullende tandartsverzekeringen verschillen van andere verzekeringen. De meeste verzekering zijn er voor bedoeld zeer hoge kosten te dekken als er iets vervelends gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan uw auto- of brandverzekering.

Tandartsverzekeringen dekken juist niet die hoge kosten. Eigenlijk lijken zij meer op abonnementen: ze vergoeden routinebehandelingen zoals controles en vullingen. Als u een duurdere polis heeft afgesloten worden behandelingen die iets duurder en minder vaak nodig zijn soms ook nog gedeeltelijk vergoed. Dat wil zeggen, er wordt vergoed tot een van te voren afgesproken maximum bedrag per jaar!

Nu of nooit… Door premie te betalen heeft u dus het recht gekregen om tot een bepaald maximum bedrag per jaar aan tandheelkundige behandelingen vergoed te krijgen. En daarin bevindt zich een addertje onder het gras. Aan het einde van het jaar verliest u namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van dat bedrag!

Wat u nog niet heeft gebruikt, kunt u niet ‘meenemen’ naar het volgende jaar. Kortom: Biedt uw tandartsverzekering nog de mogelijkheid om dit jaar behandelingen vergoed te krijgen? Heeft u van uw tandarts gehoord dat er behandelingen nodig zijn, of wilt u zelf een afspraak inplannen voor advies, neem dan telefonisch contact op met onze praktijk op telefoonnummer: 0475-550430.

Uit ervaring weten we dat veel mensen tegen het einde van het jaar nog maximaal gebruik willen maken van hun verzekeringsbudget. We reserveren hier al extra tijd voor, maar hoe verder het jaar vordert, hoe lastiger het wordt om behandelingen nog voor het einde van het jaar in te kunnen plannen.

Doet u ons dus een plezier en wacht niet te lang met het maken van een afspraak, we stellen mensen niet graag teleur.