Cosmetische tandheelkunde

Voor iedereen, man of vrouw, is een mooie stralende lach het beste visitekaartje. Met Cosmetische Tandheelkunde in Roermond begeleidt SmartDent u op de weg naar zo’n lach. Daarom is het onderdeel Cosmetische Tandheelkunde een belangrijk onderdeel van het SmartDent-concept.

Cosmetische tandheelkunde (of esthetische tandheelkunde)

Dit is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen , bruggen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt.

Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde. Wij werken met “Zoom”. Een stralende en witte lach in iets meer dan een uur!

kroon tand

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Brug tand

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.