We gaan sinds corona te weinig naar de tandarts! Gebitten gaan achteruit !

Tandarts corona

We gaan sinds corona te weinig naar de tandarts! Gebitten gaan achteruit !

De KNMT, een beroepsorganisatie van orthodontisten, kaakchirurgen en tandartsen, roept iedereen die lange tijd is weggebleven bij de tandarts op om zich zo snel mogelijk te melden. Veel Nederlanders zijn tijdens de coronacrisis niet vaak genoeg gegaan en dat heeft de nodige gevolgen voor het gebit. “De coronakilo’s vliegen eraan en daarmee neemt ook het aantal gaatjes toe.”

Ruim een op de tien mensen stelt zijn tandartsbezoek uit vanwege corona, aldus Patiëntenfederatie Nederland. Sommige mensen zeggen hun afspraken af, anderen maken er überhaupt geen. Dat is zorgwekkend, vindt het KNMT. Daarom roept de organisatie mondzorgverleners op om hun patiënten actief te benaderen voor onderzoek.