Immuunfitness voor mondgezondheid

Immuunfitness voor mondgezondheid

Fitness voor je gebit? Of wordt er iets anders mee bedoeld?

Immuunfitness is een term die is bedacht door professor Bruno Loos van de ACTA om de holistische blik op de mondgezondheid te benoemen en omschrijven. Het is een indicatie hoe het lichaam reageert op een ontsteking. Wordt de ontsteking snel aangepakt door het lichaam dan ben je immuunfit. Kan het lichaam de ontsteking minder goed bestrijden dan heb je een minder goede immuunfitheid. Er zijn 5 factoren die invloed hebben op je immuunfitheid. Het goede bericht is dat je voor een deel hier invloed op kan hebben omdat je leefomgeving, werkomgeving en leefstijl aan bod komen. Misschien is het een idee om deze eens onder de loep te nemen?

Louise Witteman, diëtist en auteur van het boek ‘Voeding en Mondgezondheid’ en legt in een uitgebreide kennispagina uit wat Immuunfitness is en hoe je ‘immuunfitter’ kan worden. Doe je mee met immuunfitness? Iedereen kan met wat kleine aanpassingen al winst behalen. Goed voor je mondgezondheid en algehele weerstand en gezondheid. En een gezonde mond is prettig en scheelt je hoge tandartskosten. Met deze blog willen we aandacht vragen voor deze kijk op mondzorg en mondgezondheid.